Strategisch Beleidsadviseur Cultuur


Company Name: Gemeente Maastricht
Location: Netherland
Bij de gemeente Maastricht werk je samen met ongeveer 1.600 collega's aan het Maastricht van morgen. Geen dag bij ons is hetzelfde. Ons werkveld bijvoorbeeld is gigantisch: het beslaat de hele stad, de regio en we zetten zelfs internationale stappen. En het bestaat uit zoveel verschillende taken: sociale - maatschappelijke - het ervoor zorgen dat mensen met een beperking kunnen blijven meedoen -, culturele taken - om de stad bruisend en aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers - en puur fysieke taken op het gebied van leef kwaliteit en bereikbaarheid.

Beleid en Ontwikkeling (BenO) is het organisatieonderdeel dat verantwoordelijk is voor het strategisch beleid van de stad en de stedelijke ontwikkeling. Dat betekent ook dat BenO de opdrachtgever is voor de verschillende interne partijen (bijvoorbeeld Maastricht Sport, Theater aan het Vrijthof) en externe partijen (zoals Avenue2, Maastricht Marketing, Lumière) die werken aan de uitvoering van beleid en stedelijke ontwikkeling. BenO wil met respect voor het verleden de vitaliteit van stad en regio vergroten door kwaliteit te leveren, ook over de landgrenzen heen. Dat doen we door het vergroten van het lerend vermogen van de stad, door het creëren van kansen voor iedereen, door te bouwen aan een gezonde stad en door goed om te gaan met onze financiën en te werken aan een duurzame leefomgeving. Daardoor creëren we een optimale leefbaarheid voor de huidige en toekomstige generaties.

Maastricht is een vitale, internationale stad met stevige ambities, zo blijkt uit het hoofdlijnen 'Maastricht onbegrensd en ontspannen 2018-2022'. Het team Economie & Cultuur (28 fte) ontwikkelt in dit kader onder andere cultuurbeleid en stimuleert en versterkt het culturele klimaat in de stad, waarin de culturele carrières in krachtige cultuurketens centraal staan. Onze missie voor cultuur is "Cultuur maakt Maastricht, Maastricht maakt Cultuur". De beleidsmedewerkers zorgen voor ontwikkeling van beleid, beheren van subsidierelaties en het ontwikkelen van projecten. Deze vacature heeft betrekking op de strateeg binnen het cluster Cultuur.

Strategisch beleidsadviseur Cultuur

Hoofdtaken

Je werkt met 5 collega's van het cluster cultuur, waarin alle disciplines van de kunst vertegenwoordigd zijn. Jij zet hiervoor de lijnen uit en vertegenwoordigt de stad landelijk (G9), de stedelijke cultuurregio Zuid-Limburg en trekt de grote stedelijke cultuurdossiers (bijvoorbeeld verzelfstandiging Theater aan het Vrijthof en poppodium Muziekgieterij en de grote landelijk gefinancierde gezelschappen) en bent inhoudelijk trekker van het cluster cultuur. Ook werk je nauw samen met collega's van de teams Economie, Sociaal, Vastgoed en Ruimte. Denk hierbij aan Creatieve Industrie, accountmanagement Start-ups, incubators, broedplaatsen en evenementenbeleid. Het gemeentebestuur wordt door het cluster geadviseerd over het te voeren cultureel beleid en het geformuleerde beleid wordt omgezet in concrete activiteiten en voorzieningen. Je stelt hiervoor kaders voor de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid. Je bewaakt en coördineert de samenhang van de strategische beleidsontwikkeling binnen de programma's en afzonderlijke beleidsvoorstellen. Je voorziet je strategische beleidsstukken waar nodig van begrotingen en stelt tussentijdse rapportages op en verantwoordt de effecten. Voor een goede functievervulling is sprake van een regelmatig en constructief overleg met (vertegenwoordigers van) het culturele veld en collega's van provincie en andere gemeenten en collega's van andere betrokken organisatieonderdelen.

Functie-eisen / Competenties
  • Een uitgebreid landelijk netwerk in het culturele veld;
  • Goed kunnen samenwerken in diverse werkverbanden;
  • Een stevige persoonlijkheid die gewend is zowel in- als externe contacten te leggen. Gewend om te werken in een team waarin men open en direct met elkaar samenwerkt en discussies niet uit de weg gaat;
  • Politiek sensitief en een strategisch gesprekspartner voor het bestuur;
  • Sterk in de ontwikkeling van visie, het maken van de vertaalslag naar de werkpraktijk en het evalueren;
  • Sterke schrijver; schriftelijk goed afwegingen kunnen verwoorden en adviezen samenstellen;
  • Verwerft draagvlak binnen de organisatie voor integrale oplossingen;
  • Weet wat er in de stad en regio van Maastricht speelt;
  • WO werk- en denkniveau (relevante opleiding bij voorkeur in de kunsten en/of het kunst management);
  • Aantoonbare relevante werkervaring in cultuur is een must;
  • Klantgericht;
  • Integer en betrouwbaar;
  • Initiatiefrijk, durft verantwoordelijkheid te nemen
Wij bieden:

Een uitdagende baan op basis van 36 uur (1,0 fte) met een bruto maandsalaris van minimaal 4153 - maximaal € 5.984 (functieschaal 13), op fulltime basis (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring). Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris. Eerst meer weten? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Rhea Reints, teammanager Economie en Cultuur, M. 06-25658987.

Heb je interesse?

Dan zien wij jouw sollicitatie graag vóór 31 oktober 2019 tegemoet. De briefselectie vindt 7 november 2019 plaats, waarna op 13 november 2019 de eerste gespreksronde en op 20 november 2019 de tweede gespreksronde plaatsvindt.

Overige informatie

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Beleid en Ontwikkeling
Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en telt meer dan 123.000 inwoners. Het is de geboortestad van de Europese Unie en de euro. De grensligging van Maastricht maakt dat mensen in deze regio grensoverschrijdend denken en handelen, verbinden en bruggen bouwen. Vanuit deze unieke internationale ligging en dit rijke historische verleden kan Maastricht ook wel de bakermat voor Europa genoemd worden. De gemeente werkt samen met de provincie, de universiteit en andere partners aan Europa: 'Working on Europe'.

Maastricht is een sociale en saamhorige stad die zich steeds nadrukkelijker ontwikkelt en profileert als een internationale universiteitsstad. Ons rijke productieve en culturele erfgoed bouwen we samen verder uit in een gezonde, duurzame, kansrijke, veiliger, bereikbare, innovatieve en creatieve stad. Daarmee belooft Maastricht een top leef-, werk- en verblijfsklimaat van Europese allure aan al zijn bewoners, bezoekers en bedrijven.
  • Seniority level

    Associate
  • Employment type

    Full-time
  • Job function

    Other
  • Industries

    Government Administration


Post a Comment

0 Comments